Zelena Srbija – Ne prljaj, nemaš izgovor!

Zelena Srbija

Ne prljaj, nemaš izgovor!

https://neprljajnemasizgovor.rs/resenje/zelena-srbija/

Društvena igra Zelena Srbija kreativno je rešenje na izazov učenika VI 1 odeljenja naše škole.

Napravili su potpuno novu igru, praveći tablu, igrače i ostale delove igre od recikliranog materijala i osmišljavajući pravila koja će igru učiniti izazovnom i zanimljivom.

Cilj igre- Očistiti Srbiju!

U igri učestvuje 4 igrača koja počinju igru sa različitih strana sveta- Dobrodošli su sa svih strana oni koji žele dobro za Srbiju!

Eko Zeko, Žabica Čistačica, Kravica Čistunica i Prasica Spremačica naši su junaci.

Prethodno se po poljima na tabli Srbije rasporedi smeće sa različitim vrednostima za igrače.

Pomeranjem strelice koja se takođe nalazi na tabli, igrači dobijaju broj prema kome se pomeraju u toku igre ,sa ciljem da sakupe što više smeća. Kada se tabla potpuno očisti, igrači prebrojavaju svoj plen sakupljen u toku igre prema vrednostima koje su date.

Pobednici su svi- zajedno su očistili Srbiju, a pohvalu dobija onaj koji je sakupio najviše poena.

Društvena igra Zelena Srbija već je pobeda odeljenja VI 1, jer je proizvod zajedničkog angažovanja učenika na ekološkom osvešćivanju. Igra je zaista funkcionalna i već je postala omiljena aktivnost učenika na časovima odeljenjskog starešine.

Ako i organizatori u njoj prepoznaju kreativan, zanimljiv i edukativan odgovor na izazov koji su postavili i nagrade ih, novac bi usmerili na obezbeđivanje još sakupnih mesta za reciklažni otpad, uređenje školskog dvorišta i ozelenjavanje prostora, kupovinom klupa i sadnica. Okrečili bi spoljnu fasadu škole veselim ekološkim bojama i u prostoru školskog dvorišta ispisali parole koje će uticati na ekološko osvešćivanje svih učenika, kao što je – Ne prljaj, nemaš izgovor!

Potrebna im je i naša podrška. Svako ko želi da glasa mora da registruje nalog preko svoje e-mail adrese, a preko sledećeg linka: https://neprljajnemasizgovor.rs/izazov/

Podržimo ih!

Најуспешнији ученици у току 2017/18. годинe