САРАДЊА СА ЦРВЕНИМ КРСТОМ КУЛА

Као и претходних година, ОШ „Иса Бајић“ из Куле у сарадњи са Црвеним крстом реализовала је читав низ програмских активности са ученицима од 1. до 4. разреда. Уз координацију са учитељицом Јеленом Салонтаји организоване су следеће активности:

1.       Обележавање Месеца солидарности и прикупљање школског прибора за социјално угрожену децу. У акцији су учествовали ученици 1-4. разреда са својим учитељицама.

2.       У одељењима првог разреда одржан је час на тему Безбедност деце у саобраћају. Час је после фронталног излагања имао симулацију понашања на раскрсници и на семафору, тако да су ученици практично могли да обнове познавање правила о безбедности у саобраћају.

3.       Ученици другог разреда присуствовали су предавању Дифузија Црвеног крста Кула уз представљање видео-материјала. Уз цртани филм Помоћко ученици су имали прилику да се упознају са принципима и радом Црвеног крста и начинима поштовања принципа кроз активности.

4.       Као и сваке године, ученицима одељења трећег разреда подељене су чланске карте и обновљена су знања о раду Црвеног крста Кула.

5.       Ученици трећег разреда присуствовали су радионици на тему Борба против трговине људима са циљем превенције и скретања пажње на опасности које доноси савремено друштво. Предавање је праћено прилагођеним материјалима и инсертима из цртаног филма „Пинокио“. Свако одељење је добило флајере и плакате са илустрованим примерима и предлозима мера заштите.

6.       У сарадњи са учитељицом Тањом Стејић обележен је Светски дан срца.  Разговарало се о здравим стиловима живота, о значају бављења физичком активношћу и о важности превентивних прегледа.

Црвени крст Кула изразио је захвалност на сарадњи која се континуирано одвија на обострано задовољство већ дуги низ година.

Најуспешнији ученици у току 2017/18. годинe