Luka putuje sa nastavnicom u Beč

Veliki uspeh naših učenika na  takmičenju koje je organizovalo Nemačko udruženje „Maria Theresiopolis“ i Udruženje za negovanje i usavršavanje nemačkog jezika „Deutscher Schulverein“ za učenike osnovnih škola (5.-8.razreda), koji uče nemački kao strani jezik!

Zadatak za učenike 5. i 6. razreda je bilo izvođenje recitacije ili pesme na nemačkom jeziku, a za učenike 7. i 8. razreda izvođenje dijaloga koji su sami napisali i odglumili.

Poslali su svoje video zapise na takmičenje na kojem je učestvovalo više od sto učenika iz cele Srbije!

Žiri je nakon pregleda, odabrao 5 finalista u svakoj kategoriji.

Finalisti su 10.11.2018. u svečanoj sali Gradske biblioteke u Subotici prezentovali svoj rad i tada je žiri odabrao pobednike.

U kategoriji 5. i 6. razreda Luka Nogavica je recitacijom „Der Herbst ist da“ osvojio 1. mesto i nagradno putovanje u Beč!

U kategoriji 7. i 8. razreda 4. mesto su osvojile učenice Sofija Vig, Tajana Vujičić, Ana Pekić i Tara Mandić filmom „Google translate“, dok je 5. mesto pripalo filmu „Bring keine vorzeitigen Vorurteile“ koje su napravile učenice: Iva Cicmil, Lana Madaras, Aleksandra Vuković i Jovana Šćepanović.

Učenice su same napisale tekst, režirale, glumile i montirale film. Zadatak za kategoriju 7. i 8. razreda je bio zahtevan i zato smo ponosni što smo jedina škola koja je sa tri predstavnika uspela da se plasira u finale!

Čestitamo našim učenicima i nastavnicama Idi Milović i Tanji Tatalović na ovom sjajnom uspehu!

Најуспешнији ученици у току 2017/18. годинe