Пројекат „Здрава храна-правилна исхрана“

Пројектом „Здрава храна-правилна исхрана“ ученици осмог разреда у оквиру изборног предмета домаћинство, одржали су предавање и занимљиве радионице ученицима четвртог разреда наше школе.

Светски дан здраве хране, 16. октобар, био је прилика да се укаже на значај правилне исхране.

Зашто је важно хранити се правилно?

Хранити се правилно значи обезбедити телу све потребне хранљиве и заштитне материје. Колико је правилна исхрана важна говоре подаци о бројним болестима које су последица неправилне исхране.

Циљ нашег пројекта је да кроз вршњачко учење и повезаност више наставних предмета, развијемо свест о важности очувања и унапређења здравља.

На овом часу ученици су добили савете за правилну исхрану и зашто је важна физичка активност. Кроз занимљиве пословице и асоцијације дошли су до остварења циља часа који је постављен. Ученици осмог разреда припремали су здраве воћне оброке, те су се на крају часа сви фино послужили.

Обележен је и Светски дан јабуке 18. октобар, кроз кратко предавање о пореклу, врстама и значају јабуке у исхрани.

Ученици четвртих разреда, након предавања на часовима чувара природе и енглеског језика израдили су паное, састављали јеловнике за целу радну недељу…

Пројекту су се придружили и ученици петог разреда у оквиру слободних наставних активности чувари природе. Цртали су и записивали све што је везано за квалитетан и здрав стил живота.

Надамо се ускоро новом дружењу и неким новим пројектима!

           Како је све изгледало можете погледати на фотографијама!

 

Наставник: Бранка Поповић

Најуспешнији ученици у току 2017/18. годинe