Јесен у Петници

Сада већ традиционално, ученици наше школе посећују Научно-истраживачку станицу Петница. Ове године то су били ученици осмог разреда ,Јован Крајиновић и Софија Виг, који су боравили у Летњој научној школи за ученике основних школа у периоду од 13-23 септембра и од 28. септембра до 7. oктобра.

Летња научна школа је вишедисциплинарни програм увоћења заинтересованих ученика у основне методе науке и истраживачког рада. Ученици се непосредно ангажују у активностима теоријског, практичног и истраживачког карактера у области астрономије, електронике, физике, хемије, географије, геологије, археологије, математике, психологије, рачунарства и сл.

Тежиште програма је на упознавању са основним техникама и принципима научног истраживања које се реализује кроз рад у лабораторијама и предавањима у различитим областима.

По повратку са Летње научне школе, утисци наших ученика су више него задивљујући.

Нова сазнања и приступ најсавременијим учионицама и лабораторијама, практичан, истраживачки и теренски рад су управо оно што је употпунило интересовања ученика.

Велику захвалност наша школа , родитељи и ученици дугују спонзорима: фирми “Металопромет” из Куле и Ераковић Александри, ЗМР “Челик” из Куле и Пушкаш Ференцу, као и господину Ђукић Милану из Новог Сада, који су препознали потенцијал наших ученика и своју друштвену одговорност претворили у срећу наше деце.

Најуспешнији ученици у току 2017/18. годинe