ИЗВЕШТАЈ О ОДРЖАНОМ СЕМИНАРУ „ВОЛОНТИРАЈ ЗА БУДУЋНОСТ“ (ПОС, МОСРС).

Представници УП ОШ „Иса Бајић“ из Куле, 12. и 13. фебруара, 2014.године били су учесници семинара „Волонтирај за будућност“. Семинар је организовала Проактивна омладина Србије под покровитељством Министарства омладине и спорта РС.

Семинару су присуствовали:

1. Немања Ковијанић

2. Стефан Ковијанић

3. Реља Пековић

4. Сара Вртунски

5. Ана Секулић

6.Мина Јојкић

7. Мина Цветићанин

8. Миљана Кртолица

9.Анастасија Никовић

10. Слађана Златковић

11. Владана Радовић

12. Алекса Миловић

13. Надиа Мучалица

14. Мина Мандић

15. Вања Шинкарчук

16.

На дводневном семинару, представници Парламента су кроз едукацију и радионице, учили и осмишљавали пројекте и разрађивали могућности за покретање акција.

Семинар је наставак сарадње са Проактивном омладином Србије у циљу активирања и оснаживања младих за укључивање у живот локалне заједнице и шире и развијање свести да млади могу и морају активно да учествују у животу у својој средини.

Ученици су показали иницијативу и добро су реаговали на едукацију. Самостално су предлагали пројекте и правили план активности. Едукатори су били од помоћи у представљању могућности како пројекти могу да се реализују у пракси. Договорена је даља сарадња.

Ученици су на евалуацији рекли да им се допао овај начин рада. Могли су да дају своје предлоге и мишљење и да дају предлоге, коментаришу и праве презентације могућих активности.

Као и прошле године, можемо бити задовољни резултатима семинара и трудићемо се да наставимо ову сарадњу.

Најуспешнији ученици у току 2017/18. годинe