„ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ- БАВАНИШТЕ 2019“

Још један успех наших ученика на литерарном конкурсу. После освојеног трећег места Димитрија Бублића на републичком такмичењу „Светосавље и наше доба 2019“, Ана Томић, ученица 5/4, освојила је прво место у конкуренцији ученика старијих разреда основне школе (V-VIII ) на кокурсу „Дани ћирилице – Баваниште 2019“.

Дечји сабор Дани ћирилице покренут је давне 2002. годинe са жељом да допринесе очувању српске културне баштине, језика и писма, песме и игре, старих заната, обичаја и православне вере. 
Окосницу Сабора чини конкурс за најбољи литерарни рад, најлепши калиграфски рад, иницијал, вез, и илустрацију и израду лутке у народној ношњи.

На Конкурсу за најбољи литерарни и најлепши ликовни рад, који је Министарство просвете уврстило у Програм Републичких смотри са међународним учешћем, до сада је учествовало око 30.000 ученика из више од 500 основних и средњих школа из Србије, Републике Српске, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Румуније, Мађарске, Грчке, Албаније, Аустрије, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Шведске, Финске, Кине, Аустралије, Новог Зеланда, Јужне Африке, Америке, Канаде и Руске Федерације.
Дани ћирилице одвијају се у организацији и под покровитељством Министарства просвете и Министарства културе Републике Србије и Општине Ковин.

Свечана додела награда најуспешнијим ученицима и њиховим менторима одржаће се  у Баваништу, у суботу, 25. маја 2019. године у 12 сати у холу ОШ „Бора Радић“.

Честитамо Ани и њеној наставници Валентини Мујичић на овом великом успеху.

Најуспешнији ученици у току 2017/18. годинe